Het is al weer bijna tijd om te gaan genieten van een wel verdiende vakantie. Zorg er wel voor dat je huis goed beveiligd is. Want er is niets zo vervelend dat op vakantie gebelt worden met de mededeling dat er is ingebroken of thuis te komen in een leeg geroofd huis.

Beveiligen van je huis kan op vele verschillende manieren. Vaak is goed hang en sluitwerk al voldoenen. Verder kan je er ook nog een voor kiezen om een alarm systeem aan te leggen. Maar het kan ook makkelijker.

Het helpt al door de inbreker voor de gek te houden door het te laten lijken dat er wel iemand thuis is.

Je kan een vriend, buur of een familielid vragen dagelijks de post op te ruimen. Dat kan gewoon overdag. Daarnaast kan je ervoor zorgen dat er een lampje op gezetten tijden aan en uit gaat. Hierdoor lijkt het alsof je gewoon thuis bent.

Zonder al teveel moeite zorg je er zo voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Het aan en uit schakelen van een lamp kan regelen worden met een simpele tijdschakelaar. Stel hem in op de tijd wanneer je normaal gesproken ook je verlichting aan zou doen en uit wanneer je naar bed zou gaan en klaar. Natuurlijk kan je dit ook regelen met smart verlichting, maar als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke en betrouwbare manier op je verlichting in en uit te schakelen wanneer je er niet bent is dit een prima oplossing.